Téma: Animék Online
Szerkesztő: KMiyuki
Nyitás: 2016. július 01.
E-mail: miyuki@gportal.hu
Animék száma: 946
Oldal fejlesztései: >Katt<
Az oldal azért jött létre, hogy segítsen megtalálni mindenkinek azt az animét, amit meg szeretne nézni. Az oldal NEM fansub, így újakat nem tud hozni, viszont a régieket megpróbálom mind összegyűjteni ide, hogy ne vesszenek el az internet nagy világában.
Frissen megjelent részek

Az animék régi elérése ITT, amíg nem fejeződik be teljesen az új menürendszer.

 
Kereső

Oldalon Mindenhol
 
Támogatóim
 
Társalgó

 
Látogatottság
Indulás: 2011-12-07
 

Fejlesztői napló, hírek, közlendők, beszámolók

LU fansub, avagy egy új kezdet

Pár napig a bejelentkezés helyén láthattátok a LU fansub feliratot, ami szépen el is tűnt onnan. Teszt jellegként került ki, hogy vajon mit fogtok hozzá szólni. Mostantól az "Oldal" menüben fogjátok megtalálni a LinkUniverzum fansub címen külön szedve anime és manga projektekre.

2018.03.20. 15:36, KMiyuki

Rendrakás

Az elmúlt hónapok alatt sok anime felgyűlt az aktív/félbehagyott között, aminél csak vártam és vártam. Az aktívak között ami 2018. január-tól nem lett frissítve, átkerültek a félbehagyottak közé. De ne aggódjatok, ez cseppet sem azt jelenti, hogy egyszer nem lesz folytatása. ^^

2018.03.16. 13:16, KMiyuki

Like gomb, műfajlista és a chat

Szépséges napot mindenkinek!

Ismét egy minimális frissítéssel érkeztem a számotokra. Az első megjelenő mai újítás a "like gomb". Ez csupán a főoldalon lesz elérhető (legalábbis egyenlőre, később ki fog terjedni az egész oldalra). Már régebben is felvetett ötlet volt, és volt is pár próbálkozás, azonban a kivitelezés mindig csődöt mondott.

A másodig egy aprócska elrendezési módosítás. Szintén a főoldalon eddig a rövid ismertető mellett jobb oldalt egy "téglalapban" volt felsorolva a hozzá tartozó műfaj. Azonban az oldal szélesedett, és ezzel már az 1100px széles felbontást is túllépte. Nem szeretném, ha valakinek ez kellemetlenséget okozna, lecsapná a tartalmat, így felkerült a cím felé.

Harmadik változtatás a beúszó chat. Nekem igazából nagyobb tetszett, viszont több volt vele a baj, mint a haszon. Telefonokon és tableteken nem tudtam kiküszöbölni a láthatóságát, és így a képernyő felét betöltötte a chat széle. Ez igazán zavaró tudott lenni.

Remélem ezek az aprócska változtatások segíteni tudnak a gyorsabb és szebb böngészésben. :)

2018.03.06. 11:19, KMiyuki

Előző/Következő

Még anno pár hete volt egy kérés a részeknél az Előző/Következő felirat cserélésére, hiszen érdekesen hat, hogy az új részékhez az előző rész vezet... Még elmondani és zavarosan hangzik! Niki új kódjának segítségével ez a mai nap megoldásra került, mostantól az következő részek a következő gombra, az előző részek az előző gombra kattintva érhetőek el. 

2018.02.04. 17:11, KMiyuki

2017. őszi élménybeszámoló

Kezdésnek 4 animét hoztam a szezonból. Eredetileg 5-re terveztem volna, ám utólag utánanézve tavaszi anime volt, csak most készült el hozzá a felirat. Aki esetleg még nem látta volna valamelyiket remélem tudtam segíteni. Számomra ez az 5 4 anime volt, ami igazán megfogott látványban és történetben.  

04. Sengoku Night Blood

Egy mai lány belecsöppen a múltra nagyon hasonlító világba. A különbség annyi, hogy itt az embereknek különleges képességeik vannak. Egy baleset során a lány megsebesül és mindenki számára egyértelművé válik, hogy a vére ritkaság, különlegesnek számít. Képes vele felerősíteni társai erejét, ami persze újabb bonyodalmakhoz vezet.

Ez egytől egyig lányoknak való anime. Tele van bishounen-ekkel, romantikus pillanatokkal, aminek a középpontjában egy talpraesett lány található. A grafika szép, a történetvezetés számomra kicsit kacifántos volt, de igazából helytálló. Én szeretnék belőle egy második évadot, minden kép megér egy megnézést.

03. Juuni Taisen

Adott 12 fiatal, akik a túlérésért és a legfőbb kívánságáért küzdenek. A 12 bátor harcos a 12 állatövet jelképezi, mint a madár és a patkány. Mind különböző neveltetésűek és különböző kiképzéseket kaptak. Ám ezektől eltekintve közös bennük, hogy nagyszerű harcosok, akik emberi szintet meghaladva képesek az uralomra törni. Találkozhatunk igazi naiv kislánnyal, báránybőrbe bújt farkassal és olyannal is, aki az első pillanattól kezdve egy kész gyilkológép.

Akármennyire bizarrnak tűnik, számomra ez az anime egy igazi kincsnek számított, hiszen azon kívül, hogy jó harcjeleneteket és kreatív képességeket láthatunk, van egy fajta belső mondanivalója minden fiatalban, ami egy kicsit elgondolkodtató.

02. Mahou Tsukai no Yome

Főszereplő lányunk Chise egy igazán, de igazán sajnálatra méltó pára. A szeretet és a gondoskodás fogalmát még csak hírből sem ismeri, ami legfőképp a „családjának” tudható be. Barátai sosem voltak, sőt, egyenesen féltek tőle különleges képessége miatt. Egy nap azonban megérkezik a megmentője egy rémisztő szörny képében, akiről kiderül, hogy több emberség van benne, mint a legtöbb emberben. Miután megveszi a lányt a piacon közös kalandokat élnek meg.

Nos, erről igazából még nem tudok nyilatkozni, hiszen maga az anime nem fejeződött be a maga 24 része miatt, viszont ebből a 10-en egy-néhányból már most állíthatom, hogy engem nagyon megfogott. Az elején kissé döcögősen indul, valamint maga Chise karaktere is irritált. Azonban néhány rész után már majdhogy nem az egyik kedvenc női karakteremmé formálta magát.

01. Ousama Game

Egy nap az osztályban elterjed a Király Játéka üzenet, melynek senki sem hisz, és mindenki az új diákot vádolja az üzenetért. Aztán persze kiderül, hogy a Király Játéka nagyon is valóságos. A feladat egyszerű: teljesíteni kell a parancsokat a királytól, aki ellenszegül meghal. Az elején nincs is semmi baj, könnyű feladatokat kapni, a brutalitás viszont a közepétől kezdődik el igazán.

Hát-hát. Ezt az animét igazából nagyon vártam. Szeretem ezt a műfajt és történet körítést, amit adtak neki. Maguk a részek nagyon izgalmasok, nagyon jók, sok olyan van benne, amin úgy elgondolkozik az ember, hogy mégis mi lenne a legjobb. Egyik rész falja fel a másikat, megállíthatatlan anime. Engem a vége azért kicsit zavart, szerintem poén ahogy összecsapták, ám az ending után kaptunk egy fél perces-egy perces kis szösszenetet, ami a második évadot sejteti. Remélem jobban kidolgozzák.

2018.01.31. 15:28, KMiyuki
Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |