Téma: Animék Online
Szerkesztő: KMiyuki
Nyitás: 2016. július 01.
E-mail: miyuki@gportal.hu
Animék száma: 977
Oldal fejlesztései: >Katt<
Az oldal azért jött létre, hogy segítsen megtalálni mindenkinek azt az animét, amit meg szeretne nézni. Az oldal NEM fansub, így újakat nem tud hozni, viszont a régieket megpróbálom mind összegyűjteni ide, hogy ne vesszenek el az internet nagy világában.
Frissen megjelent részek

Az animék régi elérése ITT, amíg nem fejeződik be teljesen az új menürendszer.

 
Kereső

Oldalon Mindenhol
 
Támogatóim
 
Társalgó

 
Látogatottság
Indulás: 2011-12-07
 

 

Fejlesztői napló, hírek, közlendők, beszámolók

Összefoglaló az elmúlt két hónapról

Szép napot mindenkinek! Megérkezett az újabb frissítés csomag az oldalra, amiről most egy részletes beszámolót fogtok kapni.

Mik történtek az oldallal az elmúlt időszakban. Utoljára 2 hónapja számoltam be a változásokról, amiért utólag elnézést kérek, hiszen megannyi minden történt itt, azonban az ünnepek, a félévzárás (14. osztály, jéé) közbeszólt, így nagyobb hangerőt csak most tudok adni.

Első körben a kinézet, ami szembetűnő. Már több, mint egy hete kint van, és ahogy ígértem, nem váltogattam sűrűn, hanem kerek 2 hónapot bírt ki az előző. Nos igen, a G-Portál már csak ilyen, változások jönnek és mennek egy szempillantás alatt.

Második körben kezdeném is ennek a kis „menünek” a változásait. Eddig csak az oldalon történő nagyobb változásokat olvashattátok itt, mint kinézet, átalakítás és társai. Mostantól, ahogy a cím is mutatja, több mindent olvashattok itt.

Lesznek szezonajánlók, aminek nem győzöm majd magam kihangsúlyozni, hogy nem, ez nem az, amit a statisztikák fognak mutatni, hanem az én személyes 5-10 kedvencem az előző szezonból. Ez a szezon végén/utána 1-2 héttel fog megjelenni főként azok számára, akik szeretik egyben megnézni az animéket. De talán így még valami újat is tudok majd mutatni.

A továbbiakban, pedig majd ahogy jönnek az ötletek, úgy fog bővülni ez a kis topic, de ez egyelőre a jövő témája.

Most pedig térjünk rá a belső témára. Sajnos, bár számítottam rá az oldal bannermentesítése lejárt. Az utolsó pillanatban sem érkezett egy gyors verseny, támogatás, vagy egy bátorító szó, így már mindent veszi láttam, mikor mégis rám mosolygott a szerencse anyukám személyében, aki meglepett egy több, fél éves „előfizetéssel”. Így 2018. szeptember 04-ig ismételten reklám mentes marad az oldal; a továbbiakban, pedig ha minden jól megy, már saját kasszából tudom finanszírozni. Amennyire tartjátok rá az igényt.

Nem utolsó sorban pedig maga a tartalom, amiről szól is az oldal. Még 2017. júniusában elkezdődött az oldal átalakítása, miszerint nem magukra a linkekre kell kattintani, hanem egy rövid ismertetős leírás után magukat a beágyazott videókat érhetitek el. Elméletben naivan azt gondoltam, hogy majd a LU születésnapjára készen lesz (július 01.), azonban naivságom határtalan volt ezen a téren, hiszen akkor még közel 500 animét újra belinkelgetni hosszadalmas munka. Az áthelyezés csak húzódott és húzódott, míg nem elérkeztünk a mai naphoz - nem, nincs kész -, ahol bejelenthetem, hogy az animék 2/3-a átkerült! Így van, már többé-kevésbé csak az egyharmadát kell átalakítani és be is fejeződött a nagyszabású átalakítás.

Végezetül pedig egy kényes téma következik, a hentai. Talán amiatt, hogy nő vagyok, nagyon zavart az egyesével való kirakásuk, aminek nagy hozzájárulója a „borító”, másod sorban pedig, hogy ezekhez ismertető igazából nem nagyon van. (ne haragudjatok, de nem szeretném őket megnézni, hogy így írjak hozzájuk pár sort, nagyon nem az én műfajom) Tudom-tudom, már mindenki találkozott ezzel a frissítéssel élőben, hiszen az új tartalmaknál már így került ki, viszont most szeretném bejelenteni, hogy ez a jövőben is így fog maradni most már fixen. Minden hónap utolsó hetében kapni fogtok egy 10-20 (változó) hentai csomagot. Felső részben a borítókat láthatjátok majd, alatta pedig ugyan abban a sorrendben a címeket, amikre rákattintva elérhetitek a részeket.

Ezzel végeztem is a kis összefoglalóval. Nagy részüket már magatok is láthattátok, ám írásos formába még nem kerültek. Remélem mindenki elégedett lesz ezekkel az apróságokkal. További javaslatokat szívesen fogadok!

Kellemes pihenést és mókás anime nézést kívánok nektek!

2018.01.31. 14:57, KMiyuki

Apró de annál hasznosabb

Volt mentoromtól kaptam egy kis segítséget, vagy pontosabban tanácsot az oldalhoz. Erre a tényezőre sajnos nem figyeltem, mert nem ütköztem ilyen problémába, viszont úgy tűnik, hogy egyes gépeken nehézségeket okoz az oldalonkénti 10 rész. Lassan adja be, lefagy, rémálom és társai. Így egy aprócska frissítéssel mostantól nem 10-esével lesznek az oldalon az animék, hanem 5. Remélem így már mindenkinek zavartalan és akadásmentes szórakozás lesz! ^^

2017.12.04. 13:41, KMiyuki

Kicsit talán csúnyácska fejlesztés

Egy nem éppen animékhez kapcsolódó fejlesztés érkezett el a mai estén. Ez nem más, mint a kattintható SMS hirdetés feladása, aminek természetesen van emelt díja (205 Ft/SMS).

Joggal kérdezhetné mindenki, hogy erre mégis miért van szükség, és egyáltalán ki használna ilyet? Nos... Az elmúlt pár éves G-Portálos tapasztalataim alapján ez a rendszer teljesen kihalt, viszont akad egy-két bátor emberke, aki berakja az oldalára, és ez nagyon jó. Mint most én is.

Lényegében úgy működik, hogy a hirdetés feladója megadja az oldala nevét, leírását, címét, meg amit kér, és 205 Ft-ért ez mondhatni örökké megmarad. Ebből természetesen az oldal szerkesztőjének (nekem) hasznom van. Hirdetésenként kerek 4 (nem vicc, tényleg csak ennyi) 4 GKR. 

Itt jön a képbe, hogy mégis miért olyan fontos ez az oldalnak. Tavaly ilyenkor vásároltam 1 teljes éves bannermentesítést, ami abból áll, hogy az oldal tetejéről és aljáról leveszi azokat az óriási hirdetéseket (meg még ki tudja honnan), így ez az animés oldal csúnyán szólva nem a pornótól és egyebektől hemzseg. Ám, elérkezett a tél, és az 1 éves előfizetésemnek lassan vége van.... Bezony... :S 

Naivan elképzeltem, hogy a História biztosan rendez majd versenyeket, és ha mindegyiken részt veszek, beleértve az elmaradt tökkeresőst stb., akkor 1-2 hónappal legalább meg tudnám hosszabbítani. (legalábbis addig, míg májusban le nem vizsgázom és találok egy munkát, hogy tudjam finanszírozni. 14. osztály, milyen szép is a könyvelés+pénzügy) Höhh, na igen, még szép, hogy nem jött össze, és nem indult semmilyen verseny. Naivságom határtalan volt.

Így abba a helyzetbe kerültem, hogy az oldalnak már kinyögtem egy (200-ról induló) 3600MB-os tárhelyet (50GKR/100MB) és egy 1 éves bannermentesítést (50GKR/hó), így pedig az összes GKR-em elfogyott. 

1 hónapos bannermentesítés 50 GKR-be kerül (minél több hónapot vásárol valaki egyszerre, annál olcsóbb) Ez havi 500 Ft kb., de sajnos az élet nem mindig tejfel (le van tiltva az emelt díjas sms nekem), és mostantól nem tudom finanszírozni a reklámmentességet.

Így kaptatok egy kis belátást az oldal hátterébe, hogy mik is zajlanak a látottakon kívül. Tehát SMS hirdetés. Igen, elolvasva nevetséges, hogy ezzel próbálom az oldalt előre lökni a legalább +1 hónap felé, hiszen nem használja senki, sokan butaságnak tartják, ebből nem lehet fenntartani, de én azért megpróbálom! Ha mindig kötél szakad, akkor sajnos 2018. január 30-án újra köszönthetjük a csúnya hirdetéseket, széles sávokat fent és lent.

 

De ha esetlen szeretnéd támogatni az oldalt GKR-rel, akkor azt is szívesen fogadjuk ^^ (hihi)

Küldd el SMS-ben a GKR szót az alábbi telefonszámok valamelyikére, attól függően, hány kredittel szeretnéd egyenleged növelni:
Figyelem! Egyelőre csak magyarországi mobiltelefonról lehetséges az emelt díjas SMS küldése.

06-90/444-100 --> az SMS ára 205.- Ft --> 20 kredit
06-90/642-000 --> az SMS ára 330.- Ft --> 33 kredit
06-90/643-643 --> az SMS ára 508.- Ft --> 55 kredit
06-90/888-300 --> az SMS ára 1016.- Ft --> 120 kredit
06-90/648-440 --> az SMS ára 1905.- Ft --> 250 kredit

Az SMS-ben visszakapott kódot pedig küldjétek a miyuki@gportal.hu e-mail címre(!!!). Továbbá ebben az esetben küldjétek el a neveteket (lehet a nick/felhasználó/stb) és ha van az oldalatokat.

(Az kattintható hirdetés feladása megszűnt, mert valóban nem használta senki, feleslegesen meg ne foglalja a helyet)

2017.11.14. 23:12, KMiyuki

Kérés modul

Az oldalnak elméletileg rendelkeznie kellett volna egy "Kérés" menüponttal, ami.... Van egy olyan érzésem, hogy a sok kinézetváltoztatás miatt és rendezgetések miatt elkallódott. (hupsz ^^"). Így mostantól egy teljesen új, letisztult topic fog mindenkire várni, aki valamilyen kéréssel fordulna az oldalhoz! ^^

Jobb oldalon a "menü"-nél éritek el Anime kérés vagy hibajelentés címszó alatt. :)

2017.10.17. 08:58, KMiyuki

Csoportosítás

Sziasztok! A mai napon az oldal kapott egy teljesen logikus fejlesztést Hayako javaslatára. Emlékeztek még, hogy volt egy lista a fent lévő animékkel, amin volt befejezett vagy hiányos rész R1, O2 és hasonló jelölésekkel? Aztán persze már 300 körül lehetetlen volt követni, így a menü ment a kukába. Most viszont külön kérésre újra előkerült a dolog, csak átfontoltabban. :)

A betűknél 3 elkülönítést fogtok találni. Az Aktív: értelem szerűen azok az animék, amiket most fordítanak. Befejezett: okozott egy kis fejtörést, mert nem mindegy, hogy maga az évad van meg végig, vagy a specialokkal és ovákkal együtt. Végül úgy döntöttem, hogy az évadon van a hangsúly, a kiegészítők meg nem igazán tesznek hozzá bármit is. (kivétel erősíti a szabályt) Így hiába nincs mondjuk meg egy ova, attól még befejezett. A harmadik a Félbehagyott: egyszerűen csak nincs meg minden része. Esély természetesen van, hogy egyszer lesz folytatása, de eddig nem sok.

Remélem a fejlesztés segít mindenkinek hamarabb olyan animét találnia, amire nem kell várnia, akár egyhuzamban meg tudja nézni. ^^

2017.10.08. 17:31, KMiyuki