Téma: Animék Online
Szerkesztő: KMiyuki
Nyitás: 2016. július 01.
E-mail: miyuki@gportal.hu
Animék száma: 1105
Oldal fejlesztései: >Katt<
Az oldal azért jött létre, hogy segítsen megtalálni mindenkinek azt az animét, amit meg szeretne nézni. Az oldal NEM fansub, így újakat nem tud hozni, viszont a régieket megpróbálom mind összegyűjteni ide, hogy ne vesszenek el az internet nagy világában.
Frissen megjelent részek
 
Kereső

Oldalon Mindenhol

 

 
Társalgó

 

 
Látogatottság
Indulás: 2011-12-07
 

Fejlesztői napló, hírek, közlendők, beszámolók

Like gomb, műfajlista és a chat

Szépséges napot mindenkinek!

Ismét egy minimális frissítéssel érkeztem a számotokra. Az első megjelenő mai újítás a "like gomb". Ez csupán a főoldalon lesz elérhető (legalábbis egyenlőre, később ki fog terjedni az egész oldalra). Már régebben is felvetett ötlet volt, és volt is pár próbálkozás, azonban a kivitelezés mindig csődöt mondott.

A másodig egy aprócska elrendezési módosítás. Szintén a főoldalon eddig a rövid ismertető mellett jobb oldalt egy "téglalapban" volt felsorolva a hozzá tartozó műfaj. Azonban az oldal szélesedett, és ezzel már az 1100px széles felbontást is túllépte. Nem szeretném, ha valakinek ez kellemetlenséget okozna, lecsapná a tartalmat, így felkerült a cím felé.

Harmadik változtatás a beúszó chat. Nekem igazából nagyobb tetszett, viszont több volt vele a baj, mint a haszon. Telefonokon és tableteken nem tudtam kiküszöbölni a láthatóságát, és így a képernyő felét betöltötte a chat széle. Ez igazán zavaró tudott lenni.

Remélem ezek az aprócska változtatások segíteni tudnak a gyorsabb és szebb böngészésben. :)

2018.03.06. 11:19, KMiyuki

Előző/Következő

Még anno pár hete volt egy kérés a részeknél az Előző/Következő felirat cserélésére, hiszen érdekesen hat, hogy az új részékhez az előző rész vezet... Még elmondani és zavarosan hangzik! Niki új kódjának segítségével ez a mai nap megoldásra került, mostantól az következő részek a következő gombra, az előző részek az előző gombra kattintva érhetőek el. 

2018.02.04. 17:11, KMiyuki

2017. őszi élménybeszámoló

Kezdésnek 4 animét hoztam a szezonból. Eredetileg 5-re terveztem volna, ám utólag utánanézve tavaszi anime volt, csak most készült el hozzá a felirat. Aki esetleg még nem látta volna valamelyiket remélem tudtam segíteni. Számomra ez az 5 4 anime volt, ami igazán megfogott látványban és történetben.  

04. Sengoku Night Blood

Egy mai lány belecsöppen a múltra nagyon hasonlító világba. A különbség annyi, hogy itt az embereknek különleges képességeik vannak. Egy baleset során a lány megsebesül és mindenki számára egyértelművé válik, hogy a vére ritkaság, különlegesnek számít. Képes vele felerősíteni társai erejét, ami persze újabb bonyodalmakhoz vezet.

Ez egytől egyig lányoknak való anime. Tele van bishounen-ekkel, romantikus pillanatokkal, aminek a középpontjában egy talpraesett lány található. A grafika szép, a történetvezetés számomra kicsit kacifántos volt, de igazából helytálló. Én szeretnék belőle egy második évadot, minden kép megér egy megnézést.

03. Juuni Taisen

Adott 12 fiatal, akik a túlérésért és a legfőbb kívánságáért küzdenek. A 12 bátor harcos a 12 állatövet jelképezi, mint a madár és a patkány. Mind különböző neveltetésűek és különböző kiképzéseket kaptak. Ám ezektől eltekintve közös bennük, hogy nagyszerű harcosok, akik emberi szintet meghaladva képesek az uralomra törni. Találkozhatunk igazi naiv kislánnyal, báránybőrbe bújt farkassal és olyannal is, aki az első pillanattól kezdve egy kész gyilkológép.

Akármennyire bizarrnak tűnik, számomra ez az anime egy igazi kincsnek számított, hiszen azon kívül, hogy jó harcjeleneteket és kreatív képességeket láthatunk, van egy fajta belső mondanivalója minden fiatalban, ami egy kicsit elgondolkodtató.

02. Mahou Tsukai no Yome

Főszereplő lányunk Chise egy igazán, de igazán sajnálatra méltó pára. A szeretet és a gondoskodás fogalmát még csak hírből sem ismeri, ami legfőképp a „családjának” tudható be. Barátai sosem voltak, sőt, egyenesen féltek tőle különleges képessége miatt. Egy nap azonban megérkezik a megmentője egy rémisztő szörny képében, akiről kiderül, hogy több emberség van benne, mint a legtöbb emberben. Miután megveszi a lányt a piacon közös kalandokat élnek meg.

Nos, erről igazából még nem tudok nyilatkozni, hiszen maga az anime nem fejeződött be a maga 24 része miatt, viszont ebből a 10-en egy-néhányból már most állíthatom, hogy engem nagyon megfogott. Az elején kissé döcögősen indul, valamint maga Chise karaktere is irritált. Azonban néhány rész után már majdhogy nem az egyik kedvenc női karakteremmé formálta magát.

01. Ousama Game

Egy nap az osztályban elterjed a Király Játéka üzenet, melynek senki sem hisz, és mindenki az új diákot vádolja az üzenetért. Aztán persze kiderül, hogy a Király Játéka nagyon is valóságos. A feladat egyszerű: teljesíteni kell a parancsokat a királytól, aki ellenszegül meghal. Az elején nincs is semmi baj, könnyű feladatokat kapni, a brutalitás viszont a közepétől kezdődik el igazán.

Hát-hát. Ezt az animét igazából nagyon vártam. Szeretem ezt a műfajt és történet körítést, amit adtak neki. Maguk a részek nagyon izgalmasok, nagyon jók, sok olyan van benne, amin úgy elgondolkozik az ember, hogy mégis mi lenne a legjobb. Egyik rész falja fel a másikat, megállíthatatlan anime. Engem a vége azért kicsit zavart, szerintem poén ahogy összecsapták, ám az ending után kaptunk egy fél perces-egy perces kis szösszenetet, ami a második évadot sejteti. Remélem jobban kidolgozzák.

2018.01.31. 15:28, KMiyuki

Összefoglaló az elmúlt két hónapról

Szép napot mindenkinek! Megérkezett az újabb frissítés csomag az oldalra, amiről most egy részletes beszámolót fogtok kapni.

Mik történtek az oldallal az elmúlt időszakban. Utoljára 2 hónapja számoltam be a változásokról, amiért utólag elnézést kérek, hiszen megannyi minden történt itt, azonban az ünnepek, a félévzárás (14. osztály, jéé) közbeszólt, így nagyobb hangerőt csak most tudok adni.

Első körben a kinézet, ami szembetűnő. Már több, mint egy hete kint van, és ahogy ígértem, nem váltogattam sűrűn, hanem kerek 2 hónapot bírt ki az előző. Nos igen, a G-Portál már csak ilyen, változások jönnek és mennek egy szempillantás alatt.

Második körben kezdeném is ennek a kis „menünek” a változásait. Eddig csak az oldalon történő nagyobb változásokat olvashattátok itt, mint kinézet, átalakítás és társai. Mostantól, ahogy a cím is mutatja, több mindent olvashattok itt.

Lesznek szezonajánlók, aminek nem győzöm majd magam kihangsúlyozni, hogy nem, ez nem az, amit a statisztikák fognak mutatni, hanem az én személyes 5-10 kedvencem az előző szezonból. Ez a szezon végén/utána 1-2 héttel fog megjelenni főként azok számára, akik szeretik egyben megnézni az animéket. De talán így még valami újat is tudok majd mutatni.

A továbbiakban, pedig majd ahogy jönnek az ötletek, úgy fog bővülni ez a kis topic, de ez egyelőre a jövő témája.

Most pedig térjünk rá a belső témára. Sajnos, bár számítottam rá az oldal bannermentesítése lejárt. Az utolsó pillanatban sem érkezett egy gyors verseny, támogatás, vagy egy bátorító szó, így már mindent veszi láttam, mikor mégis rám mosolygott a szerencse anyukám személyében, aki meglepett egy több, fél éves „előfizetéssel”. Így 2018. szeptember 04-ig ismételten reklám mentes marad az oldal; a továbbiakban, pedig ha minden jól megy, már saját kasszából tudom finanszírozni. Amennyire tartjátok rá az igényt.

Nem utolsó sorban pedig maga a tartalom, amiről szól is az oldal. Még 2017. júniusában elkezdődött az oldal átalakítása, miszerint nem magukra a linkekre kell kattintani, hanem egy rövid ismertetős leírás után magukat a beágyazott videókat érhetitek el. Elméletben naivan azt gondoltam, hogy majd a LU születésnapjára készen lesz (július 01.), azonban naivságom határtalan volt ezen a téren, hiszen akkor még közel 500 animét újra belinkelgetni hosszadalmas munka. Az áthelyezés csak húzódott és húzódott, míg nem elérkeztünk a mai naphoz - nem, nincs kész -, ahol bejelenthetem, hogy az animék 2/3-a átkerült! Így van, már többé-kevésbé csak az egyharmadát kell átalakítani és be is fejeződött a nagyszabású átalakítás.

Végezetül pedig egy kényes téma következik, a hentai. Talán amiatt, hogy nő vagyok, nagyon zavart az egyesével való kirakásuk, aminek nagy hozzájárulója a „borító”, másod sorban pedig, hogy ezekhez ismertető igazából nem nagyon van. (ne haragudjatok, de nem szeretném őket megnézni, hogy így írjak hozzájuk pár sort, nagyon nem az én műfajom) Tudom-tudom, már mindenki találkozott ezzel a frissítéssel élőben, hiszen az új tartalmaknál már így került ki, viszont most szeretném bejelenteni, hogy ez a jövőben is így fog maradni most már fixen. Minden hónap utolsó hetében kapni fogtok egy 10-20 (változó) hentai csomagot. Felső részben a borítókat láthatjátok majd, alatta pedig ugyan abban a sorrendben a címeket, amikre rákattintva elérhetitek a részeket.

Ezzel végeztem is a kis összefoglalóval. Nagy részüket már magatok is láthattátok, ám írásos formába még nem kerültek. Remélem mindenki elégedett lesz ezekkel az apróságokkal. További javaslatokat szívesen fogadok!

Kellemes pihenést és mókás anime nézést kívánok nektek!

2018.01.31. 14:57, KMiyuki

Apró de annál hasznosabb

Volt mentoromtól kaptam egy kis segítséget, vagy pontosabban tanácsot az oldalhoz. Erre a tényezőre sajnos nem figyeltem, mert nem ütköztem ilyen problémába, viszont úgy tűnik, hogy egyes gépeken nehézségeket okoz az oldalonkénti 10 rész. Lassan adja be, lefagy, rémálom és társai. Így egy aprócska frissítéssel mostantól nem 10-esével lesznek az oldalon az animék, hanem 5. Remélem így már mindenkinek zavartalan és akadásmentes szórakozás lesz! ^^

2017.12.04. 13:41, KMiyuki